Baroc

Mi-am propus sa-mi incerc norocul intr-o competitie de nail art (de fapt primul la care as vreau sa particip) datorita faptului ca cea care o organizeaza este una dintre cele mai talentate nail art artist dintre cate am vazut. Toata ideea asta mi se pare o provocare, probabil si datorita asteptarilor foarte ridicate ale organizatorului (dupa cate imi imaginez). In fine, tematica concursului e primavara. Deci culori pastele, motive florale, renasterea naturii si ce mai tine de primavara. Asadar am vrut sa scot o "perla" de nail art pe aceasta tema, dar m-am blocat de tot :(
A revenit frigul si cu aceeasi ocazie mi-am inchis si sufletul, mai greu ies din casa, comunic mai cu rezervare... Asa ca dupa vreo doua ore de incercari in zadar de a aduce primavara pe unghiile mele, m-am lasat condusa de actualele vibratii sufletesti in culorile toamnei. Desi mi se pare ca acest model se apropie mai mult de stilul baroc, care este considerat o perioada de criza a culturii si predilectia pentru extravagant, spre deosebire de perioada anterioara, Renasterea in care predomina bucuria si idealismul, barocul aduce sentimentul tragicului si angoasa. Dar totodata barocul desemneaza si un obiect cizelat cu multa finete, o cultura integralacu o viziune specifica a lumii, o traire, o anumita atitudine in fata vietii si a mortii. M-a cuprins starea asta de tot. Concluzie: ma las purtata de valul influentele renasterii de abia weekendul urmator. Pana atunci: "Memento mori!"

Asadar, in loc de culorile primaverii, saptamana asta am o cromatica de toamna, in loc de renastere am culorile toamnei, a tragicului, dar totodata stralucitor, regal si supraincarcat de sclipici. Baroc (nu chiar gotic).

Totodata am si o veste buna: intr-un final fericit, vin cu un tutorial in ceea ce priveste realizarea modelului. Il puteti viziona mai jos:


1 comments:

Anonymous said...

e foarte frumusel broavo pisi.
piti

Post a Comment