Inspirat de .... corset

CORSET: arma de seductie, instrument de tortura, cireasa de pe tort, fetis pervers, necesitate, vanitate sau doar la moda?

Iata ce legenda mai gasesti pe net despre corset:
Despre corset circula multe povesti,una din ele fiind legata de Caterina de Medici-regina Frantei la sfarsitul secolului 16 despre care se spunea ca avea o talie ce masura doar..33 cm!! Bine, nu trebuie sa dam crezare acestui zvon,d eoarece in acele vremuri circula un alt sistem metric si oricum, oricine cu vagi cunostiinte de anatomie stie ca este practic imposibil asa ceva O alta "diva" a corsetului era imparateasa Sisi a Austriei despre care se spunea ca avea o talie de 40 cm...sa o credem pe cuvant? Adevar sau minciunica, un singur lucru este clar: faptul ca si ea era o victima a vanitatii proprii!
O stire relativa comuna in ziarele secolului 19 anunta moartea unei femei in urma unei banale cazaturi pe strada: o coasta era rupta sub presiunea puternica a corsetului, penetrand organe ca plamanul sau ficatul, cauzand hemoragie interna si deces. Trist ( expresia "sufera baba la frumusete" va este cunoscuta?)
Una peste alta, eu cred ca este un element seducator, feminin, elegant, care avantajeaza toate siluetele si are un efect psihologic incredibil asupra purtatoarei (nu va simtiti de milioane cand probabti unul?) Si cum intre "a va simti de milioane'"si "a arata de milioane'"este o diferenta infima...va las sa dezbateti singure "dedesubturile" problemei.


Mie una imi place enorm stilul, l-as purta oricand dar de fiecare data cand imi vine sa ies pe strada asa, imi aduc aminte ca traim in secolul 21 :(


0 comments:

Post a Comment