Prima mea participatie la un concurs de nail art

Spiritul de competitie nu moare niciodata! :) Plecand de la aceasta idee, mi-am propus sa particip si eu la un concurs de nail art, avand ca tematica mult asteptata PRIMAVARA. S-au strans nouazecisiceva de candidati, unii mai talentati, altii mai putin, toti cu dorinta de a crea ceva asemanator cu ceea ce produce mama natura cu ocazia venirii fiecarei primaveri: combinatii de culori uluitoare, caldura, armonie. Chiar daca nu am reusit sa castig, sunt fericita, pentru ca am participat, astfel am castigat experienta si am avut ocazia sa vad alte conceptii despre tematica data, alte metode de a scoate minuni pe unghii.

Asadar acest model a fost realizat acum vreo doua saptamani, dar pentru ca una dintre regurile concursului era referitoare la interzicerea postarii imaginilor pe propriul blog, le postez de abia acum, dupa ce s-a terminat concursul.

Sunt de parere ca acest model este cel mai reusit dintre toate facute de mine pana acum, astfel ma consider invingatoare intre limitele propriei mele creativitati :) - (tin cursuri de optimism.. :))

Ma gasiti pe youtube daca dati search: ircsibarabas :)

Traditii, identitatea unei natiuni


Tradiţia reprezintă partea activă a moştenirii culturale, ceea ce rămâne viu din trecut, elementele care acţionează modelator asupra prezentului cultural.
Tudor Vianu a definit într-un mod expresiv tradiţia: „Scurt spus, tradiţia este influenţa muncii culturale anterioare asupra celei prezente”.
În raportare la tradiţie întâlnim două poziţii opuse. Pe de o parte tradiţionalismul, care reprezintă o supraevaluare a culturii anterioare şi o devalorizare a prezentului. La polul opus, se află atitudinile antitradiţionaliste, moderniste, care se afirmă uneori prin negarea în bloc a tradiţiei culturale, prin glorificarea „noutăţii” şi a avangardei, prin atitudini nihiliste.
Acuma daca ar trebui sa ma pun in careva dintre cele doua tabere, dupa un timp de chibzuire, m-as pune in tabara traditionalilor, dar cu o deschidere cat se poate de mare catre cultura altor natiuni, cu o dorinta enorma de cunoastere si descoperire a acestora.
Imi place sa spun ca sunt secui si sunt mandra de toate cele mostenite in primul rand de la bunica mea pe care o pastrez si astazi in adancul sufletului meu (Dumnezeul sa o ierte). Era cea mai desteapta femeie pe care o stiam, cu un simt extraordinar de dezvoltat al diplomatiei. Aprecia lucrurile simple si curate, era capabila sa indure si sa depaseasca toate greutatile fara sa reproseze ceva.
Cantecele populare pe care mi-le canta, obiceiurile traditionale pastrate de ea cu atata grija, jucariile pe care mi le-a improvizat (papusa de carpa), rugaciunile pe care le rosteam impreuna in fiecare seara si sufletul ei curat imi fac viata mai frumoasa... Chiar daca ea nu mai este printre noi, o port in adancul sufletului meu, si ii dedic acest nail art, pe care il faceam cu gandul la ea.
Nagyon szeretlek, kicsi Mamam! Tudom, hogy fent vagy a Mennyek Orszagaban s onnan vigyazol ram.



Inspirat de .... corset

CORSET: arma de seductie, instrument de tortura, cireasa de pe tort, fetis pervers, necesitate, vanitate sau doar la moda?

Iata ce legenda mai gasesti pe net despre corset:
Despre corset circula multe povesti,una din ele fiind legata de Caterina de Medici-regina Frantei la sfarsitul secolului 16 despre care se spunea ca avea o talie ce masura doar..33 cm!! Bine, nu trebuie sa dam crezare acestui zvon,d eoarece in acele vremuri circula un alt sistem metric si oricum, oricine cu vagi cunostiinte de anatomie stie ca este practic imposibil asa ceva O alta "diva" a corsetului era imparateasa Sisi a Austriei despre care se spunea ca avea o talie de 40 cm...sa o credem pe cuvant? Adevar sau minciunica, un singur lucru este clar: faptul ca si ea era o victima a vanitatii proprii!
O stire relativa comuna in ziarele secolului 19 anunta moartea unei femei in urma unei banale cazaturi pe strada: o coasta era rupta sub presiunea puternica a corsetului, penetrand organe ca plamanul sau ficatul, cauzand hemoragie interna si deces. Trist ( expresia "sufera baba la frumusete" va este cunoscuta?)
Una peste alta, eu cred ca este un element seducator, feminin, elegant, care avantajeaza toate siluetele si are un efect psihologic incredibil asupra purtatoarei (nu va simtiti de milioane cand probabti unul?) Si cum intre "a va simti de milioane'"si "a arata de milioane'"este o diferenta infima...va las sa dezbateti singure "dedesubturile" problemei.


Mie una imi place enorm stilul, l-as purta oricand dar de fiecare data cand imi vine sa ies pe strada asa, imi aduc aminte ca traim in secolul 21 :(


Roz pentru o zi


Cand ceva nu merge, nu merita sa ne fortam. Da, regula de aur o stim cu totii... in teorie... Practica in schimb ne provoaca sa incercam unele lucruri si fara inspiratie, fara idei originale. Evident, in adancul sufletului nostru mai si speram sa obtinem rezultate iesite din comun, ceea ce de obicei se si intampla, numai ca exact invers proportional cu nivelul de inspiratie. Cu cat avem nivelul inspiratiei mai ridicat, cu atat va fi mai scazut rezultatul raportat la asteptarile noastre initiale. Aceasta teorie se adevereste si cu ocazia acestui nail art...
Vineri, dupa o saptamana plina de agitatie, de necazuri ajungand acasa, m-a luat dorinta de a face ceva frumos.. pe unghii, evident... De obicei in timpul saptamanii ma mai sucesc si in linii mari cam stiu ce vreau, dar saptamana asta s-a dovedit a fi exceptia. N-am avut timp sa-mi fac planuri in acest sens. Dar pentru ca sunt un om al actiunii, la primul impuls am sarit, am desfacut cutia cu oje si m-am apucat de treaba. :) Da, sunt constient, rezultatul mai lasa de dorit, motiv pentru care pana duminica o sa-l si dau jos si promit sa fac altceva mult mai frumos.
Totusi chiar daca acest model nu este unul reusit, este o parte din ideiile mele, este o bucatica din mine asadar, locul lui e aici. Doar nu se poate sa descriminizez propriile mele porniri in materie de nail art, oricat de stupide ar fi :)





Baroc

Mi-am propus sa-mi incerc norocul intr-o competitie de nail art (de fapt primul la care as vreau sa particip) datorita faptului ca cea care o organizeaza este una dintre cele mai talentate nail art artist dintre cate am vazut. Toata ideea asta mi se pare o provocare, probabil si datorita asteptarilor foarte ridicate ale organizatorului (dupa cate imi imaginez). In fine, tematica concursului e primavara. Deci culori pastele, motive florale, renasterea naturii si ce mai tine de primavara. Asadar am vrut sa scot o "perla" de nail art pe aceasta tema, dar m-am blocat de tot :(
A revenit frigul si cu aceeasi ocazie mi-am inchis si sufletul, mai greu ies din casa, comunic mai cu rezervare... Asa ca dupa vreo doua ore de incercari in zadar de a aduce primavara pe unghiile mele, m-am lasat condusa de actualele vibratii sufletesti in culorile toamnei. Desi mi se pare ca acest model se apropie mai mult de stilul baroc, care este considerat o perioada de criza a culturii si predilectia pentru extravagant, spre deosebire de perioada anterioara, Renasterea in care predomina bucuria si idealismul, barocul aduce sentimentul tragicului si angoasa. Dar totodata barocul desemneaza si un obiect cizelat cu multa finete, o cultura integralacu o viziune specifica a lumii, o traire, o anumita atitudine in fata vietii si a mortii. M-a cuprins starea asta de tot. Concluzie: ma las purtata de valul influentele renasterii de abia weekendul urmator. Pana atunci: "Memento mori!"

Asadar, in loc de culorile primaverii, saptamana asta am o cromatica de toamna, in loc de renastere am culorile toamnei, a tragicului, dar totodata stralucitor, regal si supraincarcat de sclipici. Baroc (nu chiar gotic).

Totodata am si o veste buna: intr-un final fericit, vin cu un tutorial in ceea ce priveste realizarea modelului. Il puteti viziona mai jos:


Laquermanic's giveaway


Laquermanic is having a great giveaway!
Check out her blog: http://laquermanic.com

You can win:
7 polishes + a little surprise will leave me when the give away receiver has been randomly picked:

Chanel Vendetta, Nfu-Oh No 174, China Glaze He’s going in sircles, Essie Tart Deco, Orly Bob Bon, Essie Van D’Go and CND Gold Glitter

Good luck!


Romika's giveaway


Romika is having a great giveaway! Check out her blog: http://romikanails.blogspot.com/

You can win:
4 nailpolishes:
  • nr. 95 London, a bright flashy red purple.
  • nr. 107 Dakar, a beautiful creamy purle polish.
  • nr. 115 New Delhi, a gorgeous creamy dusty aqua green polish.
  • nr. 120 Frankfurt, a bright-darkblue cream polish.

and a beautiful set of Herôme.

Good luck for everyone! And thank you, Romika (Karin)