Regulile unghiilor frumoase si ingrijite


Asa numitul razboi intre artificial si natural mai pe toate planurile vietii ne-au condus din de in ce mai mult la ideea "back to the nature". Fiind mare fun manichiura construita din gel, umplere la 3 saptamani de dragul manihiurei impecabile, intr-un final m-am lasat si eu convinsa de aceasta idee de respect fata de natra si am renuntat la unghii construite.
Pentru ca sunt o fire perfectionista, nu puteam sa accept sa nu am unghiile impecabile chiar si dupa ce am renuntat la gel. Asa ca am umblat de la salon la salon pentru a-mi gasi manichiurista perfecta. O fi eu mult prea pretentioasa, spre norocul meu, n-am avut noroc :) Astfel am inceput sa studiez modalitatile de ingrijire a unghiilor si mainilor, pictura pe unghii cu lac, pana am ajuns sa-mi formez o obsesie pentru nail art pe unghii naturale. Iata pasul urmator: acest blog consacrat pasiunii mele.
In continuare vrea sa va arat unghiile mele si sa va dau "reteta" mea in ceea ce priveste metodele de ingrijire care au dus la acest rezultat.
Ce sa nu faci unghiilor tale:
  1. Nu folosi lacuri de unghii care continformaldehide sau toluen, deosrece sunt substante iritante ce iti afecteaza sanatatea unghiilor si a intregului organism.
  2. Nu iti inmuia unghiile pentru o perioada indelungata, iar daca o faci, nu folosi nici un gen de sapun. Cu cat sunt mai expuse detergentelor de vase, cu ata unghiile tale, chiar si cuticulele sunt predispuse degradarii.
  3. Nu exagera cu oja sau dizolvant!Foloseste o cantitate minima necesara si evita contactul produselor cu cuticulele si pielea.
  4. Nu impinge cuticulele pana la limita, nu le taia, foloseste uleiuri sau creme de cuticule pentru indreptarea lor si impinge-le cu un bat de lemn de postocale.
  5. Cat timp nu te dai cu oja, foloseste produsul miracol de la Farmec (costa doar 5 lei) pentru intarirea unghiilor, cu vitamina B. Face minuni! Dintrte uleiurile de cuticula va propun de la Astor sau Oriflame. Folosind zilnic (inainte de culcare) te scap intr-o luna de taierea cuticulelor.
  6. Daca preferi sa mergi la salon, nu permite nici unei manichiuriste sa-ti atinga unghiile cu ustensile care nu au fost dezinfectate in prealabil.
Ce sa le faci unghiilor tale:
  1. Da-te cu un strat de lac protector inainte de a folosi oja in sine. Manichiura va dura mai mult si unghiile nu devin galbene.
  2. Da-te frecvent cu crema hidratanta pentru maini si ulei pentru cuticule ca sa previicraparea cuticulelor si formarea pielitelor.
  3. Poarta manusi cand speli vasele sau alte treburi casnice indiferent de detergentul folosit.
  4. La birou, ai grija cum tastezi, cum tii dosarele. Exista oricand riscul sa ti le rupi daca abuzezi de ele.
  5. Foloseste o crema de maini cu filtru de raze UV. Chiar si unghiile sunt afectate de radiatiile solare.
Atat pe scurt, in continuare vom mai vorbi despre alte metode de ingrijire a mainilor si unghiilor, produse naturale direct din bucatarie, care fac minuni si nu te ard nici la buzunar :)

2 comments:

latinonails said...

@Unghii de vis: Oh, merciii! M-am si inscris. Astept urmatorul suport de curs :)

alina said...

Unghiile sunt un accesoriu feminin ce completeaza tinuta... iti ofera acel strop de mandrie cand le vezi frumoase si sanatoase plus ca iti simti orgoliul mangaiat de privirile de admiratie ale celor din jur.



Dar ce facem atunci cand le privim si vedem o imagine ce nu face decat sa vrem sa le ascundem de ochii tuturor din jur si sa le tinem numai in buzunare...

Unghiile sunt afectate atat de factori externi (poluarea, impuritati, chimicale lasate de oja, etc.) cat si de factori interni (lipsa de calciu, dezechilibrul hormonal, alimentatia, etc.). Prin urmare se exfoliaza, iar stratul superior al unghiei se crapa foarte repede. Fiecare coltisor desprins se agata de haine, de par...

Cand, in sfarsit, cresc putin si esti foarte incantata, le lovesti de ceva si se rup din nou datorita slabei lor rezistente.



Unghiile si cuticulele sunt printre cele mai sensibile zone ale corpului asa ca sa le acordam atentia cuvenita printr-un tratament corect!



Cum? In 2 pasi...



PRIMUL PAS: PREGATIREA UNGHIILOR



* speli mainile cu apa rece si sapun
* cureti oja de pe unghii. Nu folosi instrumente abrazive ci doar dizolvant!
* impingi cuticulele cu ajutorul impingatorului de cuticule
* pui mainile intr-un bol cu apa calduta si sapun
* tai cuticulele cu o forfecuta
* tai colturile unghiilor si le dai forma finala cu pila
* pui un punct de carmin iar cu impingatorul de cuticule impingi spre margine in zona cuticulelor realizand astfel o dezinfectie. Stergi cu spirt.
* pui intaritor pe unghii


Uite citind diverste chesti cu si despre unghii am gasit un curs gratuit de manichira valabil in toata tara pt inscriere clik aici http://unghiidevis.webs.com

Post a Comment