Nailympics 2011, London

Dragele mele,

Fetele cu care povestesc mai mult, care urmaresc si magazinul meu on-line de produse pentru manichiura stiu ca intre 15-21 septembrie eram plecata la Londra la Olimpiada unghiilor false. Vreau sa impartasesc cu voi aceasta experienta unica, unde am avut ocazia sa ma intalnesc cu foarte multe fete (si baieti! sau chiar domni...) din toata lumea, super-pasionate de manichiura, de constructia si decorarea unghiilor.
Am avut o calatorie foarte placuta alaturi de cea care m-a introdus in lumea unghiilor false, Darabos Evi, maestra mea cea draga, de nota 10 :) 
Londra ne-a cucerit definitiv si irevocabil din primul moment si am simtit ca aici vom avea foarte mult de vazut, de invatat numai in materie de unghii :)

Naylimpics este o organizatie non-profit ce are ca scop organizare unor competitii de unghii in ideea de a descoperi noi talente in acest domeniu. Deoarece sunt 3 divizii in care se poate concura, (divizia 3 pentru cei care au castigat locul 1 la un concurs de rang national, Divizia 2 pentru cei care au participat la un asemenea concurs, dar nu au luat medalia de aur si Divizia 1 pentru cei care nu au concurat pana acuma, deci pentru boboci, cum ar veni) participarea la acest concurs este posibil chiar si pentru incepatoare.
Am avut ocazia sa urmaresc concursul stileto, unde participantii erau liberi sa aleaga materialele din care vor construi unghiile ascutite, deci fie din portelan, fie din gel, dar ele trebuiau si decorate. Participantii aveau la dispozitie 2 ore si 30 de minute, dupa care trebuiau sa se opreasca din lucru, iar modelele erau invitate in fata juriului pentru a fi evaluate.
Urmatorul concurs avea tematica de unghii construite pe tips din portelan, cu cerinta ca o mana sa fie realizata french, iar cealalta cu rosu. Evident, in aceasta faza s-a punctat calitatea constructiei, forma liniei de zambet, zona cuticulei, pozitionarea punctului culminant - arcul C - etc.
Apoi, ca o noutate absoluta am urmarit si un concurs cu geluri soak-off, unde s-a evaluat si mesele frumos aranjate de concurente in atmosfera de relaxare si spa. De data asta s-a lucrat cu unghii naturale, iar cerinta era si de data asta french pe o mana, rosu integral pe mana cealalta.

Pentru ca in starinatate sunt foarte populare unghiile de portelan, s-a mai tinut separat un concurs pentru categoria unghii false construite pe sablon - evident, din portelan - tot asa cu french si rosu. Lungimea unghiilor, alungirea patului unghial, adancimea liniei de zambet, toate erau lasate la aprecierea concurentilor, fara sa existe vreo prescriere anticipata in ceea ce priveste cerintele exacte in acest sens. La aceasta categoria am participat ca model pentru draga mea prietena, Darabos Evi, iar rezultatul, unghiile mele din portelan construite pe sablon aratau asa:
Intre timp s-au expus si tip-boxurile trimise anticipat de fetele care si-au incercat norocul in acesta categorie. Am ramas putin surprinsa, pentru ca la noi nu prea vezi concursuri de genul acesta, atat de pline de fantezie si de orifinalitate, incat am inceput sa ma pun pe ganduri ca poate ar fi momentul potrivit sa organizez un concurs tip-box :)
Urmatorul concurs era cel din categoria UV gel pe tips, tot asa cu french pe o mana si rosu pe cealalta. Era foarte interesant sa vezi diferite tehnici cu care lucra fiecare participant, avand in vedere ca timpul era extrem de scurt, doar 2 ore la dispozitie, iar si de data asta in momentul pornirii modelele aveau unghii scurte, naturale, iar dupa doua ore ele trebuiau sa se prezinte in fata juriului foarte exigent cu unghiile prelungite conform cerintelor. 
Era interesant faptul ca toate cele 3 divizii concureau in aceeasi arena in cadrul unei categorii, deci puteai sa vezi cum construieste un incepator, si cum lucreaza un guru adevarat al unghiilor false. Foarte tare experienta! :) 
Ultimul concurs era cel mai spectaculor: Fantasy. De data asta au aparut niste modele incantatoare, aranjate fiecare in functie cu tematica aleasa de cea care participa la concurs, cu macbiaje si rochii uluitoare, iar cand s-au apucat detreaba si am zarit acele mici minuni realizate din banalul pref acrilic, era sa lesin pe loc... Era ceva prea spectaculos pentru ceea ce omul de rand este obisnuit :)


In aceasi hala in care s-a organizat concursul, exista si o expozitie de beauty, unde firme din toata lumea veneau sa expuna prosudele sau serviciile oferite de ei. Am vazut unele ciudatenii cum ar fi tratamentul facial cu lumina speciala sau manichiura si pedichiura Fish.. Desprea toate astea intr-o postare viitoare :)

In orice caz, am simtit nevoia sa pregatesc si un videoclip gen slideshow, in care poate am exagerat in a va arata Londra, dar n-am avut putere sa ma abtin, atat de mult m-a vrajit orasul.. dar o sa vedeti foarte multe ideei de unghii, de fantezie, de provocare, de french perfect si multe alte minuni.



Astept parerile voastre :) Va poooop! :*

3 comments:

Andayn said...

superba Londra, mi-as dori sa-l vad si eu :) te invidiez pt asa o ocazie felicitari! astept sa revii si cu citeva modele..de mult nu am mai vazut..si mi-e chiar dor de modelele tale

latinonails said...

Hey Andayn! Da, eram intr-o situatie de invidiat, clar :P. Incerc sa vin si cu modele, acum un pic mai complicat pentru ca am unghii de portelan, decorate cu floricele de portelan, dar uremaza o postare si cu ele. Am fost la Tine pe blog, si m-ai uimit, adica ma asteptam de la tine tot timpul la niste capodopere, dar de cand nu te-am mai urmarit, am observat la Tine o evolutie spectaculoasa, trebuie sa-ti spun ca ai facut niste minuni, de m-ai lasat fara cuvinte.. Felicitari pentru pasiunea si talentul tau.. Jos cu palaria in fata ta! :*

Andayn said...

latino..roses :D abia astept sa vad cu ce mai vii ;)

Post a Comment